Suomi – matkailijan unelma

Miksi lentää kaukomaille, kun kotimaan kamaraltakin löytyy lukematon määrä toinen toistaan upeampia matkakohteita. Suomessa on kaunista luontoa, kiinnostavia kulttuurikohteita, ainutlaatuista arkkitehtuuria ja paljon muuta. Tässä artikkelissa kerromme Suomen alueista ja siitä, miten maassa kannattaa liikkua.

Upea Lappi

Suurin osa Suomesta on harvaan asuttua aluetta, mutta maan kansainvälisesti tunnetuin matkakohde on ehdottomasti Lappi, tuntureiden ja joulupukin koti. Lapissa on pitkä talvi, joka mahdollistaa talviset urheiluharrastukset ja lumesta nauttimisen lähes puolet vuodesta. Talvisella taivaalla voi nähdä myös upeita revontulia, ja kesällä voi nauttia yöttömästä yöstä kauniiden maisemien keskellä.

Vaikka Suomen Lappi on tunnettu erityisesti ulkomailla, alueella riittää nähtävää myös suomalaisille matkailijoille. Tunturit laskettelukeskuksineen ja vaellusreitit ovat ehkä joulupukkia vaikuttavampia kokemuksia suomalaisille matkailijoille.

Lappiin on helppo matkustaa lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla. Junalla voi matkustaa tunturien kupeeseen, Kolariin tai Kemijärvelle, ja junan kyydissä voi kuljettaa myös oman auton matkakohteeseen. Omalla autolla liikkuminen on kätevä tapa päästä rinteeseen tai hieman syrjäisempiin kohteisiin.

Jylhä Itä-Suomi

Itä-Suomen jylhien maisemien keskellä asustelee lupsakoita savolaisia ja iloisia pohjoiskarjalaisia ihmisiä. Maan tunturitarjonta on keskittynyt pohjoisen Suomen alueelle, mutta Itä-Suomesta löytyy vaaroja, joiden kivikkoisten ja rosoisten näkymien keskellä mieli lepää. Vaarat ovat tuntureita matalampia ja yleensä puuston peittämiä. Itä-Suomessa voi matkustaa junalla, bussilla tai omalla autolla.

Avara Länsi-Suomi

Pohjanmaan lakeudet ovat suomalaisille tuttuja monista elokuvista, ja tilaa Länsi-Suomessa todellakin on. Peltoaukeat ja rustiikkiset maalaistalot niiden reunamilla ovat vaikuttava ja varsinkin kesäaikaan hurmaava näky. Länsi-Suomessa matkailu sujuu näppärästi junalla, bussilla tai omalla autolla. Kuten Itä-Suomessakin, myös Länsi-Suomessa on paljon leirintäalueita, motelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, joiden ansiosta alueella voi viihtyä pidempäänkin.

Etelä-Suomen aarteet

Etelä-Suomi ymmärretään liian usein vain pääkaupunki Helsingiksi ja sitä ympäröiviksi kunniksi. Etelä-Suomessa on kuitenkin paljon muutakin, erityisesti upea rannikko saaristoineen ja viehättävine pienine kuntineen ja kylineen. Helsingin ja lähikaupunkien rannikolla on lukuisia saaria, joihin voi tutustua kesäaikaan näppärästi veneen tai pienen laivan kyydistä. Pääkaupunki on toki piipahtamisen arvoinen, mutta kannattaa tutustua myös muuhun Etelä-Suomen tarjontaan.