Hyödynnä paikallisuutiset monipuolisen matkan suunnittelussa

Suunnitellessasi matkaa jollekin tietylle alueelle Suomessa, kannattaa tutustua alueen paikallisuutisiin, sillä niistä voit saada hyviä vinkkejä siitä, mitä alueella tapahtuu matkasi aikana ja millaista nähtävää ja koettavaa alueella on tarjottavana. Artikkelimme tarjoaa vinkkejä, joiden avulla hyödynnät näppärästi paikallisuutiset suunnitellessasi mahdollisimman onnistunutta matkaa.

Tutustu paikallisuutisiin netin kautta

Pieniä painettuja paikallislehtiä voi olla vaikea saada käsiinsä, mutta hyvä uutinen on se, että monet paikallislehdistä julkaistaan myös netissä. Esimerkiksi Kymen Sanomat on tällainen lehti. Jos aiot suunnata lomalle Kymenlaaksoon, on tässä lehti, johon kannattaa tutustua. Alueella on totuttu erityisesti venäläisturisteihin, mutta toki muutkin turistit ja vierailijat ovat alueelle tervetulleita.

5. tammikuuta 2020 Kymen Sanomien pääkirjoitus pureutuu juurikin siihen, kuinka tervetullutta matkailu Venäjän suunnalta alueelle on. Pääkirjoituksen mukaan vuoden vaihtuessa venäläismatkailijoiden määrä alueella on lisääntynyt. Tämä on lisännyt asiakasmääriä, mikä on ollut tervetullut aloitus uudelle vuodelle. Esimerkiksi alueella sijaitseva Hamina on jo tehnyt markkinointi-iskun Viipurin alueelle. Tuolloin kohderyhmä oli pääasiassa alueen tiedotusvälineet ja matkanjärjestäjät. Virolahti osallistui markkinointi-iskuun yhdessä Haminan kanssa ja tapahtumasta on suunniteltu tulevan jokavuotinen tapahtuma. Venäläisiä alueelle houkuttelevat esimerkiksi ostosmahdollisuudet, alueen kulttuuri ja erilaiset historialliset kohteet.

Tutustu sinua kiinnostaviin kohteisiin

Paikallisten netissä ilmestyvien lehtien kautta voit löytää myös tietoa sinua kiinnostavista matkakohteista. Yleensä nettilehdistä löytyy hakutoiminto, johon voit kirjoittaa vaikkapa sinua kiinnostavan matkakohteen nimen. Jos esimerkiksi haluaisit vierailla Kymenlaakson alueella Salpalinjalla, kokeile löytyisikö Kymen Sanomista mielenkiintoista aiheeseen liittyvää tietoa. Kirjoita siis Kymen Sanomien hakukenttään hakusanaksi Salpalinja ja katso mitä löydät.

Nopealla haulla löytyy esimerkiksi mielenkiintoinen juttu siitä, kuinka Salpalinja on kiinnostanut valvontakomissiota ja kuinka museon luennoilla kuultiin sotien aiheuttamista seurauksista ja sota-ajan jälkeisestä elämästä Suomessa. Tällainen tieto voi syventää omaa vierailukokemusta Salpalinjalla ja tuoda siihen aivan omanlaisensa ulottuvuuden. Samasta jutusta löydät tietoa Salpalinja-mueson aukioloajoista ja sen perustamisesta. Ehkäpä innostut jutun myötä osallistumaan myös museossa järjestettäville sotahistorialuennoille.

Alue on erityisen tunnettu myös lintubongareiden kohteena. Jos kirjoitat Kymen Sanomien hakukenttään hakusanan lintubongaus, saat heti monta mielenkiintoista hakutulosta. Lehdestä löytyy esimerkiksi juttu siitä, kuinka luontoharrastuksen kautta saatu peruskunto auttoi paikallista miestä selättämään syövän.